Hi, ik ben Marleen.

Een geboren en getogen Achterhoekse politicoloog met een missie om de wereld van mindfulness en politiek samen te brengen. Ik help jou, de politicus, om je ware ik van binnen te vinden in een wereld waar de druk hoog is en iedereen over je schouders mee kijkt. Adem. Letterlijk. Ik geef je de ruimte en rust in je hoofd waarmee je met gezonde afstand en helderheid kan bewegen in de politieke ruimte.

Waarom doe ik dit?

Omdat ik zelf ervaren heb hoe mindfulness mij hielp toen ik werkte als politiek assistent voor een politicus. Ik deed één – nee, zelfs twee – opleidingen tot yogadocent toen ik mij in de politieke arena bewoog.

Tijdens mijn studie Politicologie en later in mijn master International Relations deed ik al die tijd aan yoga, maar als nuchtere Hollandse moest ik niets hebben van ‘het zweverige’. Ik deed mijn oefeningen en dat hielp mij enorm. Ik voelde me anders en beter.

Toen ik eenmaal begon met werken, eerst voor de landelijke campagne van mijn politieke partij en later als politiek assistent, merkte ik dat yoga mij hielp om te ontspannen. Toen ik eenmaal besefte dat ik al tien jaar lang aan yoga deed, besloot ik een opleiding tot yoga docent te doen. Niet met het doel les te geven, maar uit nieuwsgierigheid. Ik denk dat ik deze laatste eigenschap deel met veel van jullie. 

En zo begon het. Ik kan niet anders zeggen dat dat het begin is geweest van een reeks gebeurtenissen die heeft gezorgd dat ik Politieke Adem ben gestart. En het mooiste is, Politieke Adem is de pionier in politieke mindfulness.

Ik ben onwijs trots dat Politieke Adem nu staat!
En ik zet me 100% – maar dan wel mindful – in om mijn missie verder uit te dragen.

Maanden

Ben ik op wereldreis geweest

Wat ik geloof

Ik ervaar hoeveel energie het mij geeft om mijn tijd te besteden aan mijn geloof en innerlijk vuur. Ik weet dat veel politici dit ook hebben. Er was ooit een reden waarom je de politiek in ging.

Ik weet dat ik het zelf ook uit het oog verloor toen ik in de politiek zat. Waarom? Omdat het druk is, omdat er allemaal zaken op je pad komen die je nu eenmaal op ‘moet’ – niets moet, maar zo voelt het – oplossen.

Zelf heb ik in de jaren in de politiek maar een training gedaan waar ik al veel aan had, maar het meeste had ik aan mijn yoga en meditatie. Dat gaf mij rust in ruimte. Letterlijk in mijn lichaam, maar in de politiek nog het meest belangrijkste: in mijn hoofd.

Dagen

In stilte in India

Mijn mindset

Ik ben mens en ik heb niet alle antwoorden. Ik maak fouten en ben niet elke dag en altijd mindful, ik twijfel soms aan mijzelf en ben onzeker, net als iedereen.

Maar ik kom altijd terug bij mijzelf en in mindere tijden mediteer ik meer dan anders. Ik doe bijna elke dag aan yoga, een korte meditatie en probeer gezond te eten. Zeker doordeweeks. In het weekend laat ik mij vaker gaan, dat is beter vol te houden en plezier met vrienden en familie vind ik belangrijk – belangrijker dan werk.

En dat brengt me tot jou

Politieke Adem heb ik opgezet, omdat ik geloof in een andere politiek. Omdat ik geloof in een wereld met andere politici. Met een mindset die je helpt, maar daarmee ook de wereld, omdat jullie de besluiten nemen in de wereld.

En niet onbelangrijk: het helpt ook je omgeving, omdat je leert weer écht aanwezig te zijn, in het nú te zijn. Het zorgt ervoor dat je bij het voorlezen van je kinderen niet nog met je hoofd in de laatste vergadering zit, maar echt bij hen bent, omdat zij dat verdienen.

Het maakt niet uit of je op landelijk, provinciaal of lokaal niveau opereert. Of dat jij voor een succesvol politicus werkt, want ook dan werk je net zoveel als de politici en ervaar je dezelfde druk. Iedereen weet hoe belangrijk de ondersteuners en ambtenaren in de politiek zijn. Geen enkele politicus of bestuurder zou zonder ze kunnen.

Ik ben er voor iedereen in en rond de politiek die ADEM – lees, ruimte en rust – wil. Ik ben er voor jou.

Liefs,

Marleen Weener

Founder Politieke Adem

Marleen Weener
Founder Politieke Adem