Seksisme en machtsmisbruik in de politiek

13 maart 2021

Actueler kan het niet, vrouwen in de politiek die niet gehoord worden, patronen die nu steeds duidelijker worden. Laten we nu niet doen alsof er in de politiek niet gebeurd, wat er ook in het bedrijfsleven of op andere plekken gebeurd. Machtsmisbruik en seksisme.

Het onderwerp gaat mij aan het hart. Ik spreek mij dan ook uit. Ik wil niet zwijgen. De meeste met ervaringsverhalen spreken niet, want die willen nog een politieke carrière opbouwen. Ik niet. Mijn missie in het leven ligt ergens anders, maar ook in het veranderen van de politiek. Door de patronen bloot te leggen die met name vrouwen en minderheden meemaken.

Dit verhaal heb ik zelf gedeeld in de podcast van voormalig wethouder Stefanie Vatta: Het woord is nu aan ons. Ik vind het te heftig om hier te herhalen, maar luister vooral de podcast.

En zelf heb ik een gesprek gehad met wetenschapper, verbonden aan de UvA, Liza Mügge. Een bijzonder en mooi gesprek over de wetenschap achter machtsmisbruik en seksisme in de politiek. Wat we wel weten, maar vooral waar nog veel meer onderzoek naar gedaan moet worden.

Genoeg te luisteren.

p.s. ik ben erg benieuwd wat je van de podcasts vind, laat mij dit weten via een PM in Instagram of LinkedIn. Dat helpt mij ook weer om scherper op dit onderwerp te zijn. Dank alvast!

error: Content is protected !!