Vrouwen in de politiek met Julia Wouters

25 september 2020

Vandaag spreek ik met Julia Wouters die 11 jaar lang de naaste medewerker van Lodewijk Asscher was, eerst toen die nog wethouder was en later volgde ze hem naar de tweede kamer. Daar keek ze na een aantal jaar om zich heen en stelde vast dat er niet meer vrouwen in de politiek zaten, maar dat het juist afnam.

Daarover schreef ze een boek: De zijkant van de macht, waarom de politiek te belangrijk is om aan mannen over te laten – zoals de beroemde Els Borst ooit zei.

Ze schrijf in haar boek: “Ik heb niet de illusie dat dit boek de wereld als bij toverslag zal veranderen. Zie het als een goed begin. Een begin van een hoognodig debat.”

Wij hebben een mooi gesprek over vrouwen in de politiek. Waarom vrouwen er niet komen en de honderd en één dingen die daaraan bijdragen. Het is niet een reden, het zijn er honderd kleine. Welke deze zijn en dat je mag weten dat het niet aan jou ligt – als vrouw. Het zegt niets over jou, dus je hoeft het je niet aan te trekken.

error: Content is protected !!