De wetten waar ik in geloof 

De wetten waarin ik geloof, naast The Rules Of Life, zijn er een aantal en ik besef mij te weinig dat deze niet vanzelfsprekend zijn voor mensen. Het drong pas recent weer tot mij door toen ik het over verandering had met mensen. Wist ik een voorbeeld waar ik moeite had met een verandering? Nee. Eigenlijk niet. Ik hou van veranderingen zelfs.

Zelfs Corona is er gewoon, het is een feit, niet goed of slecht. Dit klinkt misschien gek, maar staat mijn wereld op zijn kop? De samenleving staat op zijn kop en ik heb natuurlijk geen kinderen, wat helpt, want dan is mijn verandering minder groot. Ik ben zzp-er, dus mijn leven was al ongeordend, dus nee, het is geen onwijze verandering, maar dat is het niet: het is mijn manier van kijken dat het gemakkelijker maakt om met het leven – wat een constante verandering is, maar daarover zo meer – om te gaan.

Ik heb de dingen waarin ik geloof, mijn waarheden, opgesteld waar ik oprecht in geloof en waar ik mee leef. Ik weet niet of het waar is, voor mij wel, maar je hebt zelf een goed stel hersenen, dus bepaal het vooral voor jezelf. Sinds ik leef met deze wetten is het leven wel eenvoudiger en ik zal je ook uitleggen waarom. 

1. Alles is er al 

Een is: alles is er al. Dit lijkt heel stom, maar zoveel mensen zijn op zoek naar iets, naar hun passie, naar een briljante ingeving, weet ik het. Het feit is, het is er al, maar je geeft het niet de ruimte om tot je te komen wanneer je in de ratio blijft zitten. Waarom krijgen de meeste mensen een goed idee onder de douche? Precies, omdat ze niet in hun ratio zitten, maar in hun flow. Ik probeer niets vanuit mijn ratio te doen, ik wil vanuit mijn flow werken. Dat lukt niet altijd, maar wanneer ik vanuit daar werk, dan werkt het, dan vliegt de tijd en heb ik lol in wat ik doe. Hoe je in de flow komt? Daar zal ik nog eens een blog aan besteden, maar dat is niet voor nu. 

2. Geen labels

Twee. Er is geen goed of fout. Mensen labelen alles als goed, slecht, saai, leuk en ga zo maar door, maar dit is een van de dingen die ik leerde in mijn Vipassana meditatie; er is geen goed of slecht. Dingen gebeuren gewoon. Er is geen fout of goed. Het is er. Dat is ook een manier om te kijken naar Corona. Het is niet goed of slecht. Doutzen Kroes noemde Corona een zegen voor de natuur en kreeg honderden mensen over zich heen, in haar geval misschien zelfs wel meer mensen, die allemaal vonden dat ze dat niet kon zeggen want zij vonden het ‘niet goed’ oftewel slecht. Hier kan ik niets mee. Er is geen goed of slecht. Het is er. Punt. Vanuit daar bekijk ik elke situatie. 

3. Intentie telt

Drie. Intentie is de belangrijk. Dit heb ik van Oprah geleerd. Zij stelde aan iedereen die in haar show kwam de vraag wat hun intentie was om langs te komen. Dan zei haar team dat Tom Cruise kwam en dan vroeg ze het ook. Hun reactie was “omdat hij Tom Cruise is,” maar ze heeft gelijk, dat is geen reden. Waarom doe je iets? Wat wil je neerzetten op deze aarde? Wat wil je doen? Hoe wil je dat mensen je herinneren? Dat hoeft niet iets groots te zijn. Een goed mens zijn of ‘vriendelijk’ is een prima antwoord wat mij betreft, maar dit bepaal je natuurlijk ook helemaal zelf. 

4. Verandering is de enige constante

Vier. “Change is the only constant,” zei Napoleon Hill en zo is het wat mij betreft. Dit leerde ik ook in de Vipassana meditatie, alles komt en gaat. De bomen, de natuur, dieren, mensen. Wij allemaal komen en gaan. Emoties komen en gaan. Corona komt en gaat. Het hele leven, alles op de aarde en in het heelal komt en gaat. De hele melkweg is een komen en gaan van sterren, planeten en weet ik wat er nog meer is. Dat is een ding dat we zeker weten. Je komt en je gaat. Emoties komen en gaan. Dat is voor mij vaak een enorme troost wanneer ik mij niet goed voel. Ik weet dat komt en gaat. Het nadeel is dat leuke dingen ook komen en gaan, maar dat is zoals het is. Alles is er al, weet je nog. Dit is het. In zoveel liedjes en teksten word het genoemd. Is dit alles, zong Doe Maar. Ja, dit is alles en het enige wat we zeker weten is dat er een dag is dat we weer gaan en dat alles in het leven zo werkt: het komt en het gaat. 

5. Verzetten heeft geen zin

Vijf, go with the flow. Ik zei het al eerder. Verzetten heeft geen zin. Deins mee op de golven die er zijn en maak er het beste van. Veel mensen die mij kennen noemen mij altijd heel relaxt, precies, omdat ik hierin geloof: just let it be. Go with the flow. Het is er. Het gaat weer weg en tot die tijd maken we het er beste van. Label het niet. Als ik dit zo bekijk is dit een perfecte combinatie om ook naar Corona te kijken. Het is er. Het gaat weer weg en tot die tijd maken we het er beste van. Label het niet. 

error: Content is protected !!